Verwarmingsketels

Ben je op zoek naar een verwarmingsketel voor je centrale verwarming? Bij Vriends Services bieden we enkel materiaal aan van de beste kwaliteit.

Gas

Sinds de opkomst van aardgas in de jaren 60 is er veel veranderd. De gasgestookte verwarmingsketel ontwikkelde zich van een energieverslindende warmtebron tot een uiterst milieuvriendelijk en zuinig toestel voor verwarming en warmwatervoorziening.

Atmosferisch   

In een atmosferische ketel wordt door gasstroom, die onder druk staat, alle of een gedeelte van de benodigde lucht die nodig is voor de verbranding, toegevoerd. Dit verbrandingssysteem verenigt efficiënte gasverbrandingstechnieken met intelligente elektronica en moderne keteltechnieken.

Voordelen

  • Betrouwbaar
  • Lage emissies
  • Voor situaties waar een condensatieketel niet gebruikt kan worden

Condens

Wanneer aardgas verbrandt, worden er verbrandingsgassen gevormd. In een condensatieketel worden deze gassen afgekoeld wanneer ze in contact komen met de terugkerende kring van het verwarmingswater. Door deze afkoeling geven ze energie af aan het verwarmingswater en neemt het warmterendement van de ketel toe.

Voordelen

  • Hoogste rendement
  • Zeer laag verbruik

Stookolie

In België wordt er heel wat met mazout (stookolie) gestookt. De nieuwste mazoutketels zetten elke druppel mazout voor bijna 100% om in warmte. Bovendien is het de veiligste brandstof, gezien deze onder de 55°C niet ontbrandt.

Hoog rendement

Dankzij hoogrendementstechnologie kan je met mazout energiezuinig verwarmen. Een hoogrendementsketel bereikt een aanzienlijk hoger rendement dan een conventionele mazoutketel. Hierdoor verwarm je jouw woning een stuk sneller. Conventionele mazoutketels verliezen veel opgewekte warmte aan de vrijgekomen rookgassen in de schoorsteen.

Voordelen

  • Laag verbruik
  • Voor situaties waar een condensatieketel niet gebruikt kan worden

Condens

Wanneer mazout verbrandt, worden er verbrandingsgassen gevormd. In een condensatieketel worden deze gassen afgekoeld wanneer ze in contact komen met de terugkerende kring van het verwarmingswater. Door deze afkoeling geven ze energie af aan het verwarmingswater en neemt het warmterendement van de ketel toe.

Voordelen

  • Hoogste rendement
  • Zeer laag verbruik