Waterbehandeling

Hard water is een veelvoorkomend probleem. Ook al is het water zuiver en niet schadelijk voor de gezondheid, kalkrijk water heeft een zeer nadelig effect op allerlei elektrische apparatuur. Denk maar aan jouw wasmachine, vaatwasmachine, koffiezetapparaat, boiler … Kaklaanslag kan de levensduur van deze apparaten aanzienlijk verkorten. 

Een waterverzachter installeren helpt heel wat problemen van de baan. Niet alleen zullen je elektrische apparaten minder slijtage oplopen, het water is ook lekkerder. 

Vriends Services selecteerde enkel de huishoudelijke en industriële waterverzachters die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen. Onze vakmensen installeren de jouw waterverzachter waar je het maar wilt. Wij meten de waterhardheid en stellen de apparatuur optimaal af.

MERUS-ring

De MERUS-ring is een bio-fysische waterbehandelaar op basis van de moleculaire golfbeweging. Deze ring werkt zonder stroomtoevoer, chemie of magneten. De ring wordt rondom de waterleidingsbuis bevestigd zonder enig snijwerk. De ring werkt onmiddellijk in op roest- en kalkproblemen. 

Meer informatie over de MERUS-ring

Ontijzeraars

Ijzer in het water vormt geen gevaar voor de gezondheid. Ijzer kan wel leiden tot een rood-bruine verkleuring van de was. Bovendien kan ijzer accumuleren en afzettingen vormen in pijpleidingen, waterverzachters, elektrische apparaten … en dat kan voor verstoppingen en slijtage zorgen.

Doseerpompen

Vriends Services levert en/of installeert hoogwaardige doseerpompen.