Herstellingen

Je hebt geen warm water meer? Je verwarming wordt niet warm? Een lek zet jouw badkamer onder water? Bij Vriends Services voeren we alle herstellingen aan verwarming en sanitair snel en professioneel uit.

Als wij een onderhoud uitvoeren, reinigen we niet enkel de ketel, maar zorgen we ervoor dat hij weer zijn maximaal verbrandingsrendement haalt. Een perfecte afstelling verlaagt het verbruik en de CO2-uitstoot. Zo draag je bij tot een beter milieu, door zowel de CO2-uitstoot te beperken als het verbruik naar beneden te halen.

Serviceplan

Vriends Services biedt aan klanten met een serviceplan een 7/7 permanentie voor dringende interventies.

Verwarmingsaudit

Is je ketel 15 jaar of ouder? Dan ben je wettelijk verplicht om een verwarmingsaudit te laten uitvoeren.

Oudere verwarmingstoestellen hebben vaak een laag rendement. Vaak is het interessant om een oud verwarmingstoestel te vervangen door een moderne condensatieketel die een veel hoger productierendement haalt. Tijdens de verwarmingsaudit van jouw centrale verwarmingsinstallatie gaan we na of dit voor jouw installatie interessant is.

Wat mag je van ons verwachten tijdens en na een verwarmingsaudit?

  • Informatie over de bestaande steunmaatregelen van de overheid of derden met het oog op de vervanging van oudere ketels
  • Advies over een vervanging van de ketel en over andere wijzigingen van het verwarmingssysteem 
  • Alternatieve oplossingen die een significante energiebesparing kunnen realiseren
  • Een officiëel verwarmingsauditrapport

De eigenaar houdt het verwarmingsauditrapport bij zolang het toestel in gebruik is en geen nieuwe verwarmingsaudit werd uitgevoerd. De verplichting geldt voor alle cv-ketels ouder dan 15 jaar met een vermogen van meer dan 20 kW.